Wie zijn wij?

Wij zijn de jongeren van de Hervormde Gemeente Veen, en wij willen samen met de gemeente hulp bieden aan een ieder die het nodig heeft.

Ons Team

Frank Timmermans

Geeft coachende en sturende begeleiding aan de groep

In 2017 ben ik onder de indruk geraakt van het werk wat Judith van Ekris doet in Athene.
Ik ben dankbaar met een enthousiaste groep jongeren aan dit project te mogen werken.

Peter Timmermans

Geeft coachende en sturende begeleiding aan de groep

Na samen met Frank in Athene geweest te zijn, zie je met wat er mogelijk is om met weinig middelen mensen toch verder te helpen.

Er wordt daar goed werk gedaan op kleine schaal. Je leert er ook te zien dat
druppels op een gloeiende plaat toch zinvol zijn,
Tegenslag en moeitevol leven krijgt een gezicht. Dus als je 10 mensen op een
dag kunt helpen is dat waardevol. En vooral de omgang met
Mensen die op straat leven is belangrijk, ze zijn niets minder dan anderen.
Vaak behouden mensen ook hun waardigheid, en dat
Beetje hulp erbij helpt echt om het vol te houden, ook om wegen te vinden om
weer van de straat te komen.
Schrijnende gevallen zijn er genoeg, alle bankjes en portieken zijn
‘s-nachts bezet. Of gewoon ergens achter of tussen.
Zoals een joods spreekwoord zegt : Wie één leven redt, redt de hele wereld.
Laten we dat als christenen ook zo blijven doen.

Gerard Sonneveld

Geeft coachende en sturende begeleiding aan de groep

Ik wil graag doen wat de Here Jezus gedaan heeft toen Hij rond wandelde op de aarde namelijk omzien naar hen die door anderen niet werden gezien. Verder vind ik het ontzettend mooi om met deze groep jongeren het evangelie handen en voeten te geven, dat maakt mij heel dankbaar.

Nelly Sonneveld

Geeft coachende en sturende begeleiding aan de groep

Toen Gerard mij had aangemeld om ook mee te gaan was het wel even schrikken, maar dit veranderde snel in liefde om dit werk te gaan doen. Iets betekenen voor een ander ,in al mijn gebrek toch proberen mijn best te doen,ook dit komt op mijn pad. Maar ook om het met vele jongeren te gaan doen is een geweldige ervaring. Ik heb er zin in .

Aaron Nuvelstijn

Algemeen lid | Financiën

Ik ga mee naar Athene omdat het mij fijn lijkt om de mensen daar te kunnen helpen. Ook hoop ik hier veel van te leren en ervaring op te doen die ik mee kan nemen naar Nederland.

Annelot den Dekker

Lid van de stuurgroep | Communicatie en acties

De armoede in Griekenland zien we niet meer. Het is uit het nieuws. En daarom is het zo belangrijk om ook in Athene de vluchtelingen, dakloze de hulp te geven die ze nodig hebben.

Arne Vos

Lid van de stuurgroep | Communicatie en acties

Ik vind dat iedereen een eerlijke kans nodig heeft in de samenleving, Ik hoop doordat wij naar Athene gaan om daar vluchtelingen, dakloze, en kinderen te helpen en spullen aan te bieden dat ze daar iets mee kunnen gaan doen. Vooral voor kinderen vind ik het belangrijk dat ze lekker kind kunnen zijn en dat ze schoolspullen hebben. Doordat wij die schoolspullen aan ze gaan geven kunnen ze zich  verder ontwikkelen!

Gideon Mulder

Lid van de stuurgroep | Website en lay-out

2 zomers geleden ben ik mee geweest met een soortgelijk project als tienerleiding. We zijn met busjes vol tieners en materialen naar Roemenië gereden om daar de lokale bevolking te helpen. In de 2 weken die we daar waren hebben we een aantal dagen in de krottenwijken op de vuilnisbelt doorgebracht, hier woonde een groep Roma’s. De mensen in de kleine krottenwijk waren straatarm en hadden vaak alleen hun krotje als bezit. Deze reis heeft diepe indruk op mij gemaakt. Sinds ik deze reis heb gemaakt wil ik graag meer dergelijke hulp bieden aan mensen die dat zo nodig hebben, het project in Athene zie ik als een prachtige kans om dat te doen.

 
 

Het helpen van je medemens in nood zie ik ook als een opdracht van God, voor Hem wil ik dit in de eerste plaats doen. Ik ervaar tijdens zo’n reis extra de leiding van God, zonder Hem word het onmogelijk zon reis te maken.

Ik verwacht dat ook dit een indrukwekkende reis word. Ik sta te popelen om mijn handen uit de mouwen te steken en daar hulp te bieden. Graag zou ik ook op de één of andere manier een stukje willen evangeliseren. Ik vind het leuk dat we Judith gaan helpen, voor mij is ze een inspiratiebron.

Lisa Luijendijk

Lid van de stuurgroep | Communicatie

Wij hebben het hier thuis allemaal erg goed en kunnen ons niet indenken hoe het is om te moeten leven in armoede. Het is verschrikkelijk dat mensen zo dichtbij zulke armoede ervaren. Daarom wil ik deze mensen heel graag helpen doormiddel van de projecten die we gaan opzetten in Athene.

Lobke Timmermans

Lid van de stuurgroep | Communicatie en acties

In de zomer van 2017 zijn mijn familie en ik op vakantie gegaan naar Athene. Hier zijn we een dagje langs geweest bij Judith van Ekris – Bok. Zij vertelde ons wat haar werk daar was en zo kregen we in het kort een beeld van de andere kant van Athene. Dit was best een eyeopener. Als je op vakantie gaat, denk je namelijk niet zo snel aan de armoede in de stad. Ik help mee aan dit project omdat ik vind dat het onze taak is, door God gegeven, om deze mensen te helpen. 

Anne Timmermans

Algemeen lid | Acties

Al jaren heb ik het gevoel dat ik meer kan doen tegen onrecht in de wereld. Toen ik in de zomer van 2017 in Athene was en hoorde van de inzet van Judith Ekris-Bok daar, was ik erg onder de indruk van  haar werk. Dit zorgde ervoor dat ik me geroepen voel om me samen met de rest van de actiegroep met volle kracht in te zetten voor het project.

 

Ik hoop dat we via dit project hulp kunnen bieden aan mensen die binnen de huidige hulpverlening tussen wal en schip vallen. Als we met het project alleen maar aandacht zouden kunnen vestigen op het probleem dat nog steeds actueel is in Athene, zouden we al zoveel bereikt hebben. En als we vanuit bijbels oogpunt kijken, is het toch niet meer dan logisch dat we ons inzetten voor onze medemens? “Heb God lief boven alles en uw naaste als uzelf!”

Bart den Dekker

Algemeen lid

Ik wil dus graag naar Athene om de mensen daar te helpen, ik heb ingezien dat wij het allemaal hier zo mega goed hebben. Dat ik de mensen die het minder hebben erg graag wil helpen. Ik wil mijn tijd en kracht en energie inzetten om de mensen daar een goede kans te geven op een ontzettend mooi leven. En dat ze boven al God mogen leren kennen als vader en als goede vriend.

Gerline Langeveld

Algemeen lid 

Eten, drinken, kleding, zorg, veiligheid, onderwijs en een dak boven je hoofd, basisbehoeften. Een begrip dat alles omvat wat wij zo vanzelfsprekend vinden, maar dat is het niet overal. Voor mij is helpen op één van de vele plaatsen waar het zo hard nodig is een kans die ik met beide handen wil aannemen.

Izaäk den Dekker

Algemeen lid | Communicatie

Met de reis naar Athene wil ik graag een steentje bijdragen en helpen met vrijwilligerswerk. Ik hoop dat het project een succes mag worden, dat mede mogelijk wordt gemaakt door deze groep jongeren uit onze gemeente. 

Joanne van der Vliet

Algemeen lid | Acties

Mijn motivatie om mee te gaan naar Griekenland is dat ik er graag wil zijn voor de mensen die dit nodig hebben, in welke vorm dan ook. In Griekenland zelf wil ik deze mensen het gevoel geven dat ze er niet alleen voor staan en een lach op hun gezicht brengen. Op langere termijn wil ik er met deze groep voor zorgen dat ze de levensbehoeftes krijgen die voor ons als normaal worden beschouwd zoals schoolspullen en kleding. Ik hoop dat wij als groep iets moois kunnen betekenen voor de mensen in Athene.

Julian Vos

Algemeen lid 

Ik ga mee naar Athene omdat de mensen die we daar willen helpen het niet al te best hebben en ik denk dat wij waaronder ik hun best wel een beetje kunnen helpen of blij kunnen maken ook al is dat maar voor eventjes. 

Linda de Jong

Algemeen lid | Promotiemateriaal

Ik heb eigenlijk altijd al een hart gehad voor de zwakkere mensen in de samenleving, als kind kon ik niet langs een zwerver lopen zonder hem iets te geven. Ik vond het zo erg en voelde echt die drang in mij om te helpen. Ik zie ook echt dat ik dit van God heb gekregen, een bewogenheid voor de mensen om me heen, om ze te ondersteunen, maar ook wanneer ik kan, iets van Gods liefde te laten zien of horen.

Ongeveer 4 jaar geleden ben ik met een mission reis mee geweest naar Roemenië, we mochten daar een school opknappen, helpen op de vuilnisbelt en de kinderen uit het weeshuis vermaken. Dit was een leerzame tijd voor mij, Ik kon met mijn eigen ogen zien dat niet iedereen het zo goed heeft als wij. Het was ook wel confronterend, maar sindsdien heb ik nog steeds het verlangen om een weer een keer mee te gaan met een organisatie/project. Toen ik van Peter & Frank begreep dat dit project opgezet werd, was ik meteen enthousiast. Ik kan en wil iets voor anderen betekenen.

Niels den Dekker

Algemeen lid | Acties

Rhodé Mulder

Algemeen lid | Lay-out en Acties

Deze reis vind ik een uitzonderlijke kans om de medemens te helpen en om mijn geloof te delen. Als christen voel ik mij ook geroepen om de medemens te helpen.

Tim Kwetters

Algemeen lid

“Wat wij voor lief nemen is voor hun niet vanzelfsprekend. Daarom is het belangrijk dat wij hen helpen die het nodig hebben”

Zachary de Lorm

Algemeen lid | Acties

Ik doe mee met het Athene project, omdat ik graag iets wil betekenen voor mensen in armoede. Ook wil ik op deze manier iets delen van Gods liefde.

COPYRIGHT 2019 © HERVORMD VEEN HELPT

error: