Wat gebeurt er met uw geld?

 • Worden de reis en het verblijf van het projectteam ook gefinancierd vanuit de donaties?

Nee. Het projectteam levert een eigen bijdrage voor de vliegtickets en het verblijf in Athene. Op deze manier komt het geld dat u doneert 100% ten behoeve van de hulpverlening in Athene.

 • Wat wordt er dan wel gedaan met het gedoneerde geld?

Het doel van ons project is om met hulp van Judith Ekris- Bok goederen uit te delen en hulp te verlenen. Hiervoor willen we goederen inzamelen en inkopen zodat deze in Athene kunnen worden uitgedeeld. Hierbij gaat het om kleding, dekens/slaapzakken en schoolspullen voor kinderen. De kleding en dekens willen we grotendeels inzamelen en daarna aanvullen met gekochte goederen. Om er voor te zorgen dat we goederen van goede kwaliteit uitdelen, zullen we ze bij inzameling keuren op kwaliteit en hygiëne voor we ze opsturen naar Athene. Het transport van de goederen wordt gedoneerd en hoeft dus niet uit ons budget worden gefinancierd. We hebben besloten een prioriteitenlijst te maken, zodat we weten welke projecten we het belangrijkste vinden om te financieren en welke mooi zijn meegenomen mochten we een bepaald bedrag inzamelen. Deze ziet er als volgt uit:

  • – Schoolspullen voor 180 kinderen
  • – Slaapzakken/dekens voor ca. 250 daklozen
  • – Babyluiers en babyvoeding
  • – Voedselpakketten leger des Heils
  • – Financiële bijdrage aan de inzet van de lokale kerk

We willen deze prioriteitenlijst van boven naar beneden afwerken en hopen op deze manier op zo veel mogelijk verschillende manieren een bijdrage te leveren aan de hulpverlening in Athene.

 • Wanneer ik een pakket aanschaf, wordt het geld dan echt voor het doel van dat pakket ingezet?

We gaan proberen zo veel mogelijk rekening te houden met uw voorkeur. U geeft natuurlijk niet voor niks geld via een pakket, dit betekent dat u dit hulpmiddel belangrijk vindt. Nu is het terug te zien op onze prioriteitenlijst, dat de aanschaf van babyspullen boven de voedselpakketten staat. We hopen genoeg geld voor beide op te halen. Maar in het geval dat we enkel de babyspullen nog kunnen financieren, zal het bedrag van het betaalde pakket eerst naar de babyspullen gaan.

 • Ik heb een vraag over de bestemming van mijn donatie die niet is genoemd.

Dan mag u een mail sturen naar info@hervormdveenhelpt.nl en zullen wij proberen uw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden!

COPYRIGHT 2019 © HERVORMD VEEN HELPT

error: