Het Project

Welkom op onze website. Wat leuk dat u belangstelling heeft in het project van Hervormd Veen Helpt! Hervormd Veen helpt is een groep van leden uit de hervormde gemeente van Veen die hulp bieden aan de minder bedeelde. Dit kan in Nederland of in het buitenland zijn. Het project is dit jaar opgestart en graag willen we in de toekomst meerdere projecten opstarten. Dit jaar is de bestemming Athene. D.V. gaan er 17 jongeren en 3 begeleiders van hervormde gemeente veen dit najaar naar Athene om hulp te bieden aan de minder bedeelde.

Armoede is heel dichtbij

Sinds de economische crisis is er nog erg veel armoede in Griekenland, hierbij is er ook nog het probleem met de vele vluchtelingen. Omdat dit geen actueel onderwerp is in de media wordt er nauwelijks aandacht meer aan geschonken. Hierdoor hebben de lokale hulporganisaties weinig spullen en geld tot hun beschikking en kan er weinig hulp worden geboden. Veel mensen zijn werkeloos, er leven mensen op straat, veel vluchtelingen en ouders hebben geen geld om hun kinderen te verzorgen. Daardoor moeten ze gedwongen hun kinderen parttime af staan, de kinderen slapen en eten op school.

Judith goes Geece

Judith van Ekris zit al een aantal jaren in Athene en bied hulp aan minderbedeelde, ze heeft haar eigen projecten lopen om mensen te helpen maar ondersteunt ook de plaatselijke hulporganisatie. Kijk op http://www.judithgoesgreece.nl/  voor meer informatie over haar werken in Athene. Frank Timmermans heeft Judith in 2017 ontmoet en hierdoor bekend geworden met haar werkzaamheden in Athene. Frank heeft hierna voorgesteld aan Judith of er een groep jongeren uit Veen haar mocht komen bezoeken en te helpen. Op deze manier is het project 1,5 jaar later van de grond gekomen.

Het project in Veen

We willen graag de gehele gemeente betrekken in dit project en daarom worden er veel acties voor jong en oud georganiseerd.

De eerste actie help Athene de nacht door is 24 mei 2019. De 14+ club gaat dan een nacht in dozen slapen, en willen op deze manier zoveel mogelijk geld bij elkaar zamelen voor het project. Tijdens deze avond kunt u uw auto komen wassen. Ook zullen er frietjes, broodjes hamburger en sateetjes worden verkocht. Iedereen is van harte welkom op deze gezellige avond! Deze avond zal plaatsvinden bij de schuur van de kerk in de Veensesteeg. De aanvang van deze actie is 18.30 uur.

De tweede actie is een talentenveilig op deze avond willen we zoveel mogelijk talenten veilen. Deze avond is op vrijdag 14 juni en begint om acht uur. Daarom willen we u vragen om een talent in te dienen. U mag uw talent mailen naar info@hervormdveenhelpt.nl.

Verder kunt u denken aan een samenzangavond, spelletjes middag voor kinderen, Grieks restaurant.

Het project in Athene

We zullen 8 dagen in Athene zijn van 11 oktober 2019 tot en met 19 oktober 2019. We zullen hier Judith bezoeken en meekijken en meehelpen met haar projecten. In deze 8 dagen willen we verschillende hulpprojecten gaan doen. Het is najaar en we gaan richting de winter daarom willen we een pakket van warme kleding, schoenen en dekens uitdelen. Verder willen we voedselpakketten uitdelen waarvan een gezin een maand kan rondkomen. Ook gaan we schoolspullen voor schoolkinderen uitdelen op scholen. Wilt u een voedselpakket, winterpakket of een pakket met schoonspullen doneren? Heel graag, alle hulp is welkom! Klik hier om een pakket te doneren. Naast al deze acties willen we de lokale hulporganisatie een steuntje in de rug geven door een financiële bijdrage te doen. 

Inmidels zijn ook een buggyproject en het bouwen van een speeltoestel toegevoegd aan de projecten, de sponsoren hiervoor willen we hartelijk danken.

Mocht u vragen of ideeën hebben over het project mail dan naar info@hervormdveenhelpt.nl.

COPYRIGHT 2019 © HERVORMD VEEN HELPT

error: