Onze Blog

Zomertraagheid – 22-7-2019

We zijn op het moment al enkele maanden bezig met het project. En waar het hele project in het begin een vaag en abstract idee was, zijn er nu zelfs al een aantal acties uitgevoerd!

Op 24 mei hebben we het startschot gegeven aan de acties met een succesvolle wasstraat/help Athene de nacht door- actie. De opkomst was hoog en het opgehaalde bedrag gelukkig ook. Met deze actie hebben we de eerste duizend euro op weten te halen en merkte we dat de rest van de gemeente ook ons enthousiasme voor het project deelt.

Hierna volgde op 14 juni de veelbelovende talentenveiling. De kavellijst loog er niet om en er was dus meer dan genoeg om op te bieden. Dat hebben we geweten… Wie wist dat mensen zoveel geld overhebben voor een rondleiding bij een autobedrijf? Of een weloverwogen kleuradvies voor je interieur? Dankzij de gulle giften bij de talentenveilig is in de week erna de prachtige mijlpaal van 5000 euro gepasseerd. En tot op heden staat onze teller dus ook op bijna 6000 euro. Hiernaast zijn we begonnen met de kledinginzamelingsactie, waarmee we al een mooi begin hebben gemaakt aan de in te zamelen goederen die we willen versturen.

We zijn ontzettend blij dat de acties goed worden ontvangen door de leden van onze gemeente en ook door mensen daarbuiten. Dit geeft ons het gevoel dat we aangemoedigd worden en extra energie om nog meer acties te organiseren.

Nu moeten we wel eerlijk toegeven dat de afgelopen weken ons energielevel wat was gezakt. Ja, want ook gemotiveerde vrijwilligers vallen ten prooi aan het fenomeen Zomertraagheid. En het is ook merkbaar in ons project. De sponsoractie kwam nog niet helemaal lekker van de grond en we vonden het lastig om de komende acties te visualiseren en concreet te maken. Op zulke momenten heb je even een opfrisser nodig om te weten waar je ook alweer voor bezig bent. Gelukkig hebben we gisterenavond een nuttige vergadering gehad waarin we zo’n opfrisser kregen.

We zijn weer met hernieuwde ideeën gekomen en hebben weer genoeg energie om de komende tijd nog meer geld en goederen in te zamelen. Eigenlijk draait het allemaal om kleine dingen die uiteindelijk in Athene een groot verschil kunnen maken. We hopen dat u ons de komende tijd wil ondersteunen en helpen met onze acties. Dit hoeft natuurlijk niet bij elke actie door ons met een donatie te steunen (hoewel dat enorm op prijs wordt gesteld), maar ook door aan ons project te denken in uw gebed. Bij deze ook al hartelijk dank voor de steun die we tot nog toe hebben ontvangen! U hoort hopelijk snel meer van onze acties en vooruitgang!

Met vriendelijke groet,

De actiegroep Hervormd Veen helpt Athene

COPYRIGHT 2019 © HERVORMD VEEN HELPT

error: